На Херсонщині під час руху в колоні військової техніки вибухнув причеп

 

У Херсонській області в колоні військової техніки вибухнув вантажний причеп, у якому перевозили паливно-мастильні матеріали.

Про це у понеділок, 9 вересня, повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

Інцидент стався під час передислокації військової частини на нове місце служби. В одному з вантажних причепів відбулося загоряння, а згодом — кілька вибухів. Крім паливно-мастильних матеріалів у причепі перевозили елементи захисної динамічної броні (захисного спорядження, конструкція якого може включати вибухівку).

Внаслідок вибуху елементи захисної динамічної броні були повністю знищені. Наразі слідчі теруправління ДБР, розташованого в Мелітополі, розслідують інцидент за ч. 1 ст. 412 Кримінального кодексу України (необережне знищення військового майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах).

Військовослужбовці та цивільні особи від вибухів не постраждали.

Як інформувала “Новинарня“, екскерівника Держслужби у справах ветеранів судитимуть за службову недбалість.

Читайте також:
“Перевірений випадком”. Як Калинівський арсенал відбудовується після великого вибуху

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна