Я і Путін виконали домовленості про перший етап завершення війни на Донбасі, – Зеленський

доповнено

Президент Володимир Зеленський після зустрічі на летовищі в “Борисполі” 35 громадян України, звільнених РФ, заявив, що таким чином виконано його домовленості з Володимиром Путіним щодо першого етапу завершення війни на Донбасі.

Як передає “Новинарня“, про це глава держави сказав удень в суботу, 7 вересня, на ЗПС військового летовища в Борисполі після зустрічі звільнених українців.

“Я вважаю, що перший етап виконаний. Я маю підтвердити, що я, президент України Володимир Зеленський, і президент РФ Володимир Путін, зробили все, що обіцяли, не змінюючи на ходу наших домовленостей”, – сказав Зеленський в ефірі інформаційних каналів.

Глава держави зазначив, що це – результат його телефонної розмови 7 серпня з президентом РФ (після загибелі чотирьох морпіхів під Павлополем).

“Ми домовилися про перший етап діалогу, про перший етап припинення війни. Ми домовилися створити робочі групи, і вони були створені”, – розповів Зеленський про перебіг домовленостей щодо обміну полоненими.

Він дав зрозуміти, що в ході розмови запропонував розширити список на обмін, і Путін пішов назустріч.

“Мені здається, ми всі зробили перший крок, все інше на ньому… Я впевнений, що ми знаємо, що робити далі… Далі ми будемо наближатися до часу повернення всіх наших полонених і продовжувати вже в Мінському процесі розведення військ двома етапами: Золоте, Петрівське – спочатку, а потім розведення по всій території і вже припинення вогню повною мірою і припинення війни”, – заявив Зеленський, якого цитує агентство “Інтерфакс-Україна”.

Олег Сенцов і Володимир Зеленський у “Борисполі”. Фото: ОП

ДОПОВНЕНО. За словами Володимира Зеленського, після цього буде найскладніший етап – повернення територій.

“Я думаю, разом з вами, разом з усією Україною ми повернемо не тільки людей, а й наші території”, – наголосив президент.

“Гадаю, що на другому етапі ми будемо серйозно працювати і повернемо, звільнимо всіх наших людей”, – сказав він.

Проте глава держави наголосив, що поки неможливо говорити про терміни звільнення затриманих кримських татар, зазначає пресслужба ОП.

Варто зауважити, що серед 35 українців, звільнених 7 вересня, немає військових ЗСУ, які потрапили в заручники до бойовиків ОРДЛО та окупаційної влади у зв’язку з бойовими діями на Донбасі.

Читайте також:
Обмін полоненими й ув’язненими між Україною й РФ: хроніка дня

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна