На хабарі за розмитнення автовантажів затримали начальника Полтавської митниці

 

Військова прокуратура Центрального регіону затримала на хабарі начальника Полтавської митниці.

Про це “Новинарні” в суботу, 7 вересня, повідомили у пресслужбі відомства.

“Військова прокуратура Центрального регіону України спільно з теруправлінням ДБР, розташованим в м. Києві, та Департаментом захисту економіки Нацполіції затримали «на гарячому» начальника Полтавської митниці ДФС України під час отримання хабаря. Предмет злочину вилучено”, – зазначено в повідомленні.

У прокуратурі вкаують, що посадовець “заробив” 4000 доларів неправомірної вигоди на розмитненні автомобілів з вантажем.

За даними військової прокуратури, начальник Полтавської митниці на початку травня 2019 року висунув суб’єкту зовнішньоекономічної діяльності вимогу про передачу йому коштів за безперешкодне проведення митних формальностей із розрахунку 400 доларів США за один розмитнений автомобіль із вантажем в зоні діяльності очолюваної ним митниці. 7 вересня 2019 року здирник в Києві одержав “винагороду” за 10 оформлених контейнерів – 4000 доларів США, що задокументовано в рамках контролю за вчиненням злочину. Після цього його затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

На даний час проводяться невідкладні слідчі дії. Готується клопотання про повідомлення затриманому про підозру вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (“одержання хабара”) та клопотання про взяття фігуранта під варту та відсторонення від займаної посади.

Читайте також:
Рябошапка підписав наказ про звільнення головного військового прокурора Матіоса

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна