Зеленський помилував щонайменше 12 росіян з обмінного списку, – адвокат

 

Адвокат росіян, які знаходяться в Україні, Валентин Рибін заявив, що президент України Володимир Зеленський помилував осіб з обмінного списку, однак доля одного росіянина залишається невідомою.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 6 вересня, сказав він у відеозверненні, розміщеному на сторінці в Facebook.

За його словами, Зеленський помилував щонайменше 12 засуджених росіян, які вже знаходяться в пункті збору.

“Станом на сьогодні, 6 вересня, 16:45, у пункті збору осіб, які беруть участь в обміні, присутні практично всі за списком, погодженим раніше. Українська сторона, враховуючи той факт, що в пункт збору доставляються особи, щодо яких є указ президента про помилування, виконала практично всі свої зобов’язання, досягнуті на переговорах”, — сказав Рибін.

Адвокат наголосив, що станом на 16.45 в одному із слідчих ізоляторів України залишається громадянин РФ, якого СБУ не доставила в пункт збору.

В іншому відеозверненні Рибін уточнив, що йдеться про колишнього бойовика “ЛНР” Руслана Гаджиєва, якого український суд засудив до 15 років ув’язнення.

Читайте також:
Російський танкіст Гаджиєв, захоплений у полон під Санжарівкою, вдруге отримав 15 років тюрми за тероризм

Як писала “Новинарня“, раніше Київський апеляційний суд звільнив з-під арешту колишнього “начальника ППО” Слов’янської бригади армії самопроголошеної “Донецької народної республіки” Володимира Цемаха – важливого свідка у справі катастрофи літака Malaysia Airlines рейсу МН17 на Донбасі в липні 2014 року.

За даними журналістів, Росія затягує обмін полоненими, і провокує інформаційну хвилю, щоби підштовхнути владу України до вигідної для себе формули обміну.

Нагадаємо, речниця Служби безпеки України Олена Гітлянська вранці 30 серпня повідомила, що “складний процес переговорів з обміну заручників триває” і закликала журналістів “не поширювати неперевірену інформацію”.

5 вересня президент Росії Володимир Путін заявив, що переговори з Україною про обмін утримуваними особами “близькі до фіналізації”.

Читайте також:
Політв’язня Сенцова перевели із Заполяр’я в Москву, – ЗМІ. Для обміну?

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна