Путін заявив про “масштабний обмін” полоненими

 

Президент Росії Володимир Путін заявляє, що переговори з Україною про обмін утримуваними особами “близькі до фіналізації”.

Про це він сказав у четвер, 5 вересня, під час виступу на Східному економічному форумі у російському Владивостоці, передає ТАСС.

Путін наголосив, що цей обмін “буде масштабним”.

“Виходячи з міркування гуманності, ми підходимо до фіналізації переговорів, які ми ведемо в тому числі і з офіційною владою, так що я думаю, що найближчим часом це стане відомо”, – зазначив він.

Володимир Путін додав, що обмін стане “хорошим кроком до нормалізації відносин” між Росією й Україною.

Як писала “Новинарня“, раніше сьогодні Київський апеляційний суд звільнив з-під арешту колишнього “начальника ППО” Слов’янської бригади армії самопроголошеної “Донецької народної республіки” Володимира Цемаха – важливого свідка у справі катастрофи літака Malaysia Airlines рейсу МН17 на Донбасі в липні 2014 року.

За даними журналістів, Росія затягує обмін полоненими, і провокує інформаційну хвилю, щоби підштовхнути владу України до вигідної для себе формули обміну.

Нагадаємо, речниця Служби безпеки України Олена Гітлянська вранці 30 серпня повідомила, що “складний процес переговорів з обміну заручників триває” і закликала журналістів “не поширювати неперевірену інформацію”.

Читайте також:
Політв’язня Сенцова перевели із Заполяр’я в Москву, – ЗМІ. Для обміну?

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна