У Косові засудили 6 осіб, що планували напади на війська НАТО

 

Суд у Косові ув’язнив шістьох людей на терміни від 1 до 10 років за планування нападів на війська НАТО та громадськість у Косові, Бельгії та Франції.

Про це у четвер, 5 вересня, повідомляє Reuters.

Населення Косово, яке оголосило незалежність від Сербії у 2008 році, номінально мусульманське на 90 відсотків, однак досить світське.

Прокурор повідомив, що підозрювані, заарештовані минулого року, і один з яких також мав бельгійський паспорт, були прихильниками терористичної групи “Ісламська держава”, а деякі контактували з бойовиками косовського походження, які брали участь у бойових діях в Сирії та Іраку.

“Шестеро людей готували теракти всередині та поза Косово, теракти на дискотеках в Грачаніці, напади на православну церкву в Північній Мітровіці, напади на війська НАТО в Косові та інші теракти у Франції і Бельгії”, — заявив суд.

І Грачаніца, і Північна Мітровіця є районами, населеними переважно сербською меншиною, яка проживає в Косові.

У Косові розміщені близько 4000 військовослужбовців НАТО.

Читайте також:
Косово заборонило в’їзд сербським чиновникам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна