Косово заборонило в’їзд сербським чиновникам

 

Влада Косова вирішила заборонити доступ на свою територію сербським чиновникам через їхню інформаційну діяльність, спрямовану проти самостійності республіки.

Про це повідомляє AFP.

“Косово заборонило сербським чиновникам в’їзд на свою територію через їхню постійну пропагандистську активність та поширення неправдивих новин”, — заявили у четвер, 4 лпня, в МЗС Косова.

Радник міністра закордонних справ Єтлір Зіберай наголосив, що “МЗС не дозволить жодному белградському чиновнику відвідувати Косово, всі запити будуть відхилятися доти, доки ця поведінка триватиме”.

За його словами, такий крок став реакцією на “постійну пропаганду та неправдиві новини про Косово та його громадян”.

Він також звинуватив Белград у спробі створити “так звану гуманітарну кризу на півночі Косова, що загрожує місцевому населенню сербського походження”.

Нагадаємо, сербська громада на півночі Косова протестує проти запроваджених владою в Приштині мит, що перекрили потік сербських товарів до регіону.

Як інформувала “Новинарня“, російського дипломата в Косові оголосили персоною нон ґрата.

Читайте також:
Лідер Косова вимагає від Сербії визнати незалежність

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна