Танкістам у Гончарівському після протестів цивільних відновили водопостачання

 

Понад сотня цивільних людей в середу, 4 вересня, виходили на акцію протесту в Гончарівському на Чернігівщині, де розташований гарнізон танкістів – вимагали відновлення водопостачання.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 5 вересня, інформує пресцентр оборонного відомства України.

“З 2 вересня в селищі, населення якого понад 3 тисячі осіб, воду вмикали на 5 годин на день: дві години зранку, одну — в обід та дві — ввечері. Через це, за словами місцевих мешканців, у ній з’явився осад, пити її і прати речі було неможливо”, – кажуть в пресслужбі МОУ.

Перебої з водопостачанням виникли через затримку з оформленням дозволу від Державної служби геології та надр України на користування надрами, тобто видобування підземних вод.

Як зазначили в пресцентрі оперативного командування “Північ”, для військових, які дислокуються в селищі, підготували запаси води, бо про проблему з водопостачанням знали заздалегідь.

“Нині проблема з водопостачанням вирішена — вода подається цілодобово. Держслужба геології та надр України прийняла наші документи і вже опрацьовує, завтра планують направити їх на погодження в Чернігівську обласну раду і Міністерство екології та природних ресурсів України. Тиждень-два і ми отримаємо дозвіл на 25 років користування надрами”, – поінформував начальник квартирно-експлуатаційного відділу міста Чернігова підполковник Олександр Дмитренко.

Відтак вода в помешканнях військових у Гончарівському є.

Як інформувала “Новинарня“, у 2016 році Полторак покарав 10 посадовців за халатне ставлення до резервістів в Гончарівському.

Читайте також:
Змагання на кращий танковий взвод СВ ЗСУ виграла Сіверська бригада

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна