Полторак покарає 10 посадовців за халатне ставлення до резервістів в Гончарівському

 

Міністр оборони Степан Полторак доручив притягнути до відповідальності 10 посадових осіб органів військового управління за халатне ставлення до резервістів на полігоні в Гончарівському Чернігівської області. Про це він написав у “Фейсбуці“.

Полторак доручив військовій службі правопорядку провести службове розслідування за фактом неналежної організації та проведення навчального збору з резервістами на базі 1-ї окремої танкової бригади в селищі Гончарівське.

“Факти неналежної організації учбово-методичного збору підтвердилися. За результатами розслідування я доручив притягнути до дисциплінарної відповідальності 10 посадових осіб з різних органів військового управління Збройних сил України за неналежне виконання службових обов’язків”, – сказано в повідомленні.

Також міністр доручив керівникові військової служби правопорядку підготувати відповідний проект наказу про притягнення до дисциплінарної відповідальності винних посадових осіб з визначенням ступеню провини кожного.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що на 10-денні навчальні збори військовослужбовців запасу в смт Гончарівське зібрали майже 3 тисячі чоловік із різних областей України – замість 1 тисячі. Резервісти цілий день провели під парканом військової частини. Дехто зловживав алкоголем, спалахували бійки. Зрештою більшість із них відправили по домівках.

Після розголосу в соцмережах та в ЗМІ президент Петро Порошенко доручив міністру оборони генералу армії Степану Полтораку покарати винних.

Читайте також:
“ЗСУ – розмотивуємо кожного”.
Тисячі резервістів виявилися зайвими на зборах під Черніговом. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна