Мерія Харкова звернеться до суду для заборони Маршу рівності

 

У Харкові на засіданні погоджувальної комісії з проведення заходів не підтримали проведення “ХарківПрайду” та низки інших заходів, запланованих на 15 вересня.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 5 вересня, інформує “Громадське”.

Організаторка “ХарківПрайду” Анна Шаригіна наголосила, що Марш рівності підтримали представники 8 європейських країн і міжнародні організації. Проведення цієї акції, на її думку, підтвердить, що в Харкові не порушується право на мирні зібрання.

Проте міськрада одноголосно ухвалила рішення звернутися до суду, щоб заборонити масові акції 15 вересня, пов’язані і з “ХарківПрайдом”, і сам Марш рівності.

Як відомо, що організатори “ХарківПрайду” планували, що протягом 9-15 вересня у Харкові відбуватиметься “Pride Week”, під час якого організують декілька дискусійних та освітніх заходів, а сам Марш рівності пройде 15 вересня.

Харківський міський голова Геннадій Кернес напередодні заявив, що звернеться до суду з проханням обмежити проведення Маршу рівності.

Як інформувала “Новинарня“, цьогоріч у Києві на  Марш рівності вперше набирали колону ЛГБТ-військових.

Читайте також:
Марш рівності-2019: активісти, дипломати, військові й трохи провокаторів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна