Україна ініціює повернення Росії в СЦКК через збільшення обстрілів на Донбасі

 

На засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську українська сторона поставила питання про повернення російської сторони в спільний центр по контролю і координації сторін.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 4 вересня, інформує прессекретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер у Facebook.

Як повідомляється, у зв’язку зі збільшенням кількості обстрілів з боку незаконних формувань ОРДЛО було піднято питання про повернення російської сторони в СЦКК.

“Минулі два тижні позначилися збільшенням кількості порушень режиму тиші з боку НЗФ ОРДЛО, в тому числі – із застосуванням зброї, забороненої мінськими домовленостями. Тому в рамках засідання ТКГ українська сторона поставила питання про повернення російської сторони в Загальний центру з контролю і координації сторін”, – зазначила Оліфер.

За її словами, повернення російської делегації дозволить відновити режим припинення вогню на Донбасі.

“Цей двосторонній російсько-українську механізм контролю за дотриманням режиму припинення вогню доцільно відновити”, – заявила вона.

Також Оліфер пише, що в гуманітарній підгрупі триває робота зі звільнення утримуваних осіб. Також розпочато ремонт мосту в Станиці Луганській.

“Аби роботи було завершено до кінця осені українські мостобудівці готові працювати над його відновленням цілодобово та без вихідних”, – запевняє речниця Кучми.

У соціально-економічній підгрупі, за словами Оліфер, досягнуто домовленості щодо подальшого відновлення сталого мобільного зв’язку на всій території Донбасу, якого потребують мирні мешканці по обидва боки лінії зіткнення.

“Окремо йшлося про повернення державної та приватної української власності на території ОРДЛО. Погоджено, що під час наступного засідання підгрупи буде розглянуто окремий приклад підприємства, що підлягає поверненню українському власнику – хлібзавод”, – пише Дарка Оліфер.

Як інформувала “Новинарня“, на виконання рішення, ухваленого в Мінську під час засідання Тристоронньої контактної групи, з 00 годин 01 хвилин за київським часом 21 липня 2019 року вздовж всієї лінії розмежування в районі проведення ООС у Донецькій та Луганській областях було встановлено “режим тиші”, що передбачає обопільне припинення ведення вогню з будь-яких видів озброєння.
Перемир’я оголошено на необмежений термін.

Читайте також:
“Хлібне перемир’я”: бойовики стягують важке озброєння на відстань ураження позицій ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна