“Хлібне перемир’я”: бойовики стягують важке озброєння на відстань ураження позицій ЗСУ

 

Бойовики продовжують порушувати вимоги щодо відведення озброєння від лінії зіткнення: стягують важку техніку на відстань ураження українських позицій посеред ночі.

Про це в четвер, 1 серпня, йдеться у щоденному зведенні Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил з посиланням на інформацію від українських розвідників.

“Незважаючи на декларативні заяви керівництва російських окупаційних адміністрацій щодо дотримання Мінських домовленостей, противник продовжує порушувати вимоги щодо відведення озброєння від лінії зіткнення”, – інформує українська розвідка.

Наголошується, що на окремих напрямках у районах, заборонених для розміщення важкої техніки та озброєння, під виглядом проведення навчань продовжують перебувати 122-мм самохідні артилерійські установки “Гвоздика”, 122-мм гаубиці Д-30 та 122-мм реактивні системи залпового вогню “Град” з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

Крім того, у нічний час противник приховано переміщує бойові броньовані машини до лінії зіткнення на відстань вогневого ураження позицій підрозділів Об’єднаних сил.

Водночас у з’єднаннях і частинах російсько-окупаційних військ проводяться інтенсивні заходи підготовки корегувальників артилерійського вогню.

Як інформувала “Новинарня“, сьогодні начальник Генерального штабу Руслан Хомчак заявив, що поодинокі випадки порушення перемир’я на Донбасі з боку окупаційних військ не можна назвати зривом досягнутих у Мінську домовленостей і “політичні спекуляції на цій темі недоречні”.

Читати також:
31 липня окупанти вчинили більше обстрілів, ніж за всі минулі дні “перемир’я”, – ООС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна