КСУ розгляне проєкт закону Зеленського про консультативний орган Ради

 

Верховна Рада включила до порядку денного сесії та направила на висновок до Конституційного Суду законопроєкт № 1028 “Про внесення змін до статті 85 Конституції України (щодо консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів Верховної Ради України)”.

Як інформувала “Новинарня“, рішення про ухвалення в цілому відповідної постанови підтримали у вівторок, 3 вересня, 264 народних депутати при мінімально необхідних 226 голосах.

Метою запропонованої законопроєктом зміни є законодавче закріплення в Конституції України ефективного механізму організації та діяльності Верховної Ради України. Ця ініціатива має на меті внесення необхідної зміни до Конституції України для реформування системи органів, що забезпечують функціонування парламенту як єдиного органу законодавчої влади в Україні.

“Можливість створення у межах коштів, передбачених у державному бюджеті України, для здійснення своїх повноважень консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів Верховної Ради України є важливою запорукою ефективної організації тих органів та служб, що мають утворюватися парламентом для забезпечення його роботи”, – йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту.

Як інформувала “Новинарня“, Верховна Рада направила на висновок до Конституційного Суду низку законопроєктів, внесених президентом Володимиром Зеленським:

Читайте також: 
Рада скасувала депутатську недоторканність

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна