Поліція затримала двох комунальників через обвал будинку в Дрогобичі

 

Двох працівників комунального підприємства у Дрогобичі затримано в ході кримінального провадження за фактом обвалу чотириповерхового житлового будинку.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у Facebook інформувала в четвер, 29 серпня, пресслужба ГУ НП у Львівській області.

“В порядку ст.208 КПК України 28 серпня поліцейські затримали двох працівників комунального підприємства, 57-річного місцевого мешканця та 60-річну жительку міста Дрогобич”, – йдеться у повідомленні.

За фактом обвалу відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.270-1 (умисне знищення або пошкодження об’єктів житлово-комунального господарства), ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, передбачене санкцією цих статтей, – від п’яти до дванадцяти років позбавлення волі.

Невдовзі вирішиться питання про обрання затриманим міри запобіжного заходу.

Як інформувала “Новинарня“, 28 серпня о 2:46 хвилин у місті Дрогобич по вул. Грушевського, 101, у чотириповерховому житловому будинку обвалилася частина будівлі – один із чотирьох під’їздів, із першого по четвертий поверх.
Першою версією був вибух газу, однак мешканці не чули звуку вибуху. Тож поліція розслідує й інші версії – поганий стан будівлі, втручання в несучі конструкції.
Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 270-1 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження об’єктів житлово-комунального господарства).
Будинок повністю відключено від газо-, електро- та водопостачання, евакуйовано 103 особи.

У поліції Львівської області заявили, що проводять комплекс заходів для встановлення причини обвалу будинку в місті Дрогобич. Розглядається версія щодо проведення робіт, які призвели до порушення конструкції будинку.

Вранці 30 серпня рятувальники відзвітували, що завершили роботи на місці обвалу, місто прощається із загиблими.

Читайте також:
Трагедія у Дрогобичі: Зеленський доручив провести аудит всіх житлових будинків в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна