Трагедія у Дрогобичі: Зеленський доручив провести аудит всіх житлових будинків в Україні

 

Після обвалу будинку в Дрогобичі новий уряд має провести аудит усіх житлових будинків та запропонувати програму відновлення старих і зведення нових будівель для життя українців.

Як повідомляє “Новинарня“, так президент Володимир Зеленський відреагував на своїй сторінці у Facebook в середу, 28 серпня, на трагедію у Дрогобичі, де внаслідок обвалу під’їзду житлового будинку загинуло двоє громадян, постраждало п’ятеро дітей.

“Неможливо будувати нову країну, не будуючи чи хоча б капітально не відновлюючи будинки українців. Тому завданням нового уряду буде проведення аудиту всіх житлових будинків по всій країні та розробка у найкоротший термін програми приведення до належного стану старих і зведення нових”, – наголосив глава держави.

Президент висловив співчуття родичам загиблих і постраждалих у місті Дрогобич.

“Сподіваюся, що будинки українців ані вдень, ані вночі не руйнуватимуться з жодних причин”, – додав він.

Зеленський зазначив, що у роботах на місці аварії задіяні всі необхідні сили місцевих рятувальників, кількох людей уже визволили з-під завалів, з іншими тримають зв’язок за допомогою мобільних телефонів.

“Дуже сподіваюся, що всіх вдасться врятувати. Версій поки дві: вибух побутового газу та зношеність дерев’яних перекриттів. На жаль, житловий фонд, особливо в невеликих містах, перебуває здебільшого у незадовільному стані – про капітальний ремонт там не чули ще з радянських часів”, – підкреслив глава держави.

Як повідомляла “Новинарня“, у місті Дрогобич на Львівщині 28 серпня близько 3-ї години ночі в житловому будинку на вулиці Грушевського стався вибух газу, внаслідок якого з четвертого по перший поверх обвалилася частина будівлі.
За попередніми даними, загинуло двоє людей, ще четверо, зокрема і діти, травмовані. Серед постраждалих 6-річний хлопчик, двоє дівчаток віком 9 та 12 років, 17-річна дівчина, 19-річний хлопець, а також дві жінки віком 39 та 41 рік. Особи загиблих встановлюються. Тривають пошуково-рятувальні роботи.

Читайте також:
Під завалами будинку у Дрогобичі можуть бути ще п’ятеро, – ДСНС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна