Обвал у Дрогобичі: рятувальники завершили роботи, місто прощається з загиблими

 

Рятувальники завершили розбір завалу після обвалу частини будинку в Дрогобичі Львівської області, місто продовжує прощатися з загиблими.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю вранці, 30 серпня, інформує пресцентр Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

“29 серпня о 18:00 у місті Дрогобич Львівської області в повному обсязі завершено роботи з розбору завалу будівельних конструкцій”, – повідомили рятувальники.

Сьогодні у Дрогобичі попрощаються із шістьма мешканцями, які загинули під обвалом частини будинку вночі 28 серпня. Одну людину поховали 29 серпня, а на днях родина і містяни проведуть в останню путь ще одну загиблу жінку, передає “Радіо Свобода”.

Так, нині проведуть в останню путь 64-річну Валентину Джуринську і її двох онуків – 5-річного Давида і 21-річну Анну, 79-річну Катерину Горняк, 80-річну Євгенію Нищук і 42-річного Валерія Пилипціва, дружина якого травмована перебуває у шпиталі.

57-річного Степана Мисіва поховали 29 серпня. Із 44-річною Ольгою Баран рідні і дрогобичани прощатимуться на днях. Восьмеро віднайдених під завалами людей, за даними судмедекспертів, загинули у момент обвалу.

Як інформувала “Новинарня“, 28 серпня о 2:46 хвилин у місті Дрогобич по вул. Грушевського, 101, у чотириповерховому житловому будинку обвалилася частина будівлі – один із чотирьох під’їздів, із першого по четвертий поверх.
Першою версією був вибух газу, однак мешканці не чули звуку вибуху. Тож поліція розслідує й інші версії – поганий стан будівлі, втручання в несучі конструкції.
Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 270-1 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження об’єктів житлово-комунального господарства).
Будинок повністю відключено від газо-, електро- та водопостачання, евакуйовано 103 особи.

Читайте також:
Трагедія у Дрогобичі: Зеленський доручив провести аудит всіх житлових будинків в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна