З-під обвалів у Дрогобичі витягнули 5 дітей, – ДСНС

 

Близько 15.00 у Дрогобичі, в будинку, де вночі обвалився під’їзд чотириповерхівки, стався новий обвал: впала верхня плита, яка нависала над руїною. Станом на 16:00 з-під завалів врятовано 7 осіб, з них – 5 дітей. Поліцейські встановлюють причини обвалу.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 28 серпня, звітують місцева влада, правоохоронці та рятувальники.

“Близько 15.00 у Дрогобичі, в будинку, де вночі обвалився під’їзд чотириповерхівки, стався новий обвал. Впала верхня плита, яка нависла над руїною. Ніхто із рятувальників не постраждав. Задіяні служби готують підпори для даху, щоб запобігти його обвалу”, – йдеться в повідомленні пресслужби Дрогобицької міськради.

Зазначається, що з будинку евакуювали 103 особи.

Чотири сім’ї потребують забезпечення житлом.

Фахівці обстежили постраждалий будинок, щоб визначити, чи є ризик обвалу вцілілої частини, і дійшли висновку, що сусіднім під’їздам нічого не загрожує. Тим не менше, з прилеглих до обвалу квартир мешканців відселять. Їм дозволять взяти необхідні речі, після чого квартири опечатають.

Водопостачання у зв’язку із обвалом відключили для усього житлового кварталу, оскільки сталося руйнування водопостачальної мережі. Соціальні служби зобов’язано організувати забезпечення доставки води до осель інвалідів, які проживають у кварталі.

За даними ДСНС, станом на 16 годину, проводиться демонтаж звисаючих небезпечних будівельних конструкції та розбір завалу. Завантажено та вивезено 15 самоскидів будівельного сміття.

“Усіх мешканців пошкодженого будинку евакуйовано, їм надається психологічна допомога, залучено 4 психологи ДСНС, надано психологічну допомогу 12 особам;  вирішується питання щодо їх тимчасового розселення”, – повідомляють рятувальники.

В ході проведення пошуково-рятувальних робіт силами ДСНС з-під завалів врятовано 7 осіб, із них 5 дітей, яких госпіталізовано до медичних закладів з різними травмами. Під завалами виявлено тіла 2 загиблих.

У поліції Львівської області кажуть, що правоохоронці проводять комплекс заходів для встановлення причини обвалу будинку в місті Дрогобич. За фактом обвалу житлового будинку відкрито кримінальне провадження.

“На місці події зараз працюють слідчо-оперативні групи Головного управління Наполіції у Львівській області. Чи це був вибух, чи, можливо, проводились роботи з порушення конструкції, які призвели до обвалу, – буде встановлено після того, як знайдуть усіх постраждалих осіб”, – сказав заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич.

Він додав, що слідчі проводять опитування мешканців зруйнованого будинку. Крім того, відбувається вилучення відповідних документів.

Як повідомляла “Новинарня“, у місті Дрогобич на Львівщині 28 серпня близько 3-ї години ночі в житловому будинку на вулиці Грушевського стався вибух газу, внаслідок якого з четвертого по перший поверх обвалилася частина будівлі.
За попередніми даними, загинуло двоє людей, ще четверо, зокрема і діти, травмовані. Серед постраждалих 6-річний хлопчик, двоє дівчаток віком 9 та 12 років, 17-річна дівчина, 19-річний хлопець, а також дві жінки віком 39 та 41 рік. Особи загиблих встановлюються. Тривають пошуково-рятувальні роботи.

Читайте також:
Трагедія у Дрогобичі: Зеленський доручив провести аудит всіх житлових будинків в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна