Трюдо і Меркель запевнили Україну в підтримці й закликали до реформ

 

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо та канцлер Німеччини Ангела Меркель закликали Україну до реформ і запевнили у подальшій підтримці.

Про це лідери двох держав говорили в рамках саміту G7 у французькому Біарріці, передає пресслужба Трюдо.

Зокрема, сторони обговорили підтримку України і підкреслили важливість реформ.

“Прем’єр-міністр і канцлер обговорили підтримку України та наголосили на важливості реформ, відзначивши значний відповідний мандат, наданий після президентських та парламентських виборів”, – зазначається в повідомленні.

Окрім того, Трюдо і Меркель обговорили проблему Ірану та кліматичні зміни.

“Двоє лідерів обговорили обов’язковість боротьби зі змінами клімату. Вони висловили стурбованість пожежами на Амазонці й визнали цю проблему міжнародною кризою, яку слід вирішувати у рамках G7″, – зазначили в пресслужбі канадського прем’єра.

Раніше Меркель заявила про планування саміту в нормандському форматі. Канцлерка ФРН розповіла, що вони з президентом Франції Емманюелем Макроном виступають за якнайшвидше проведення такого саміту в Парижі за участю президентів України і Росії Володимира Зеленського та Володимира Путіна.

Читайте також:
Туск запропонував запросити Україну на саміт G7

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна