Протести в Гонконзі: поліція вперше застосувала вогнепальну зброю

 

Поліція Гонконгу вперше застосувала вогнепальну зброю під час жорстких сутичок із демонстрантами в районі Цуен Ван у материковій частині міста.

Про це повідомило агентство France Presse у неділю, 25 серпня.

“Мій колега тільки що зробив постріл з пістолета”, – повідомив журналістам представник правоохоронних органів Гонконгу.

При цьому про постраждалих немає інформації.

Цього ж дня місцеве телебачення повідомило про застосування посилених спецмашин з водометами для розгону акцій протесту. У зону заворушень були висунуті дві модифіковані вантажівки Mercedes-Benz, кожна з яких оснащена 15 водяними гарматами.

Як відомо, Гонконг (Сянган) – напівавтономний особливий адміністративний район Китайської Народної Республіки, колишня британська колонія, що перейшла під урядування комуністичного Китаю 1997 року.
Уже кілька місяців у Гонконзі тривають масові протести демократичної громадськості проти поправок до проєкту закону, який дозволяє екстрадицію жителів спеціальної території до материкового Китаю.

Крім того, серед вимог демонстрантів – відставка глави адміністрації Гонконгу Керрі Лам, відмова від називання протесту “бунтом”, звільнення арештованих.

Раніше в серпні протестувальники прорвалися в будівлю законодавчих зборів Гонконгу – після того, як очільниця адміністрації Керрі Лам відмовилася вступити в переговори.

Читайте також:
Чому США хочуть зірвати продаж “Мотор Січі” китайцям

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна