Перед самітом лідерів “нормандського формату” має бути домашня робота, – Пєсков

 

Речник президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков підтвердив, що в Кремлі опрацьовують можливість провести новий саміт у “нормандському форматі” щодо врегулювання на сході України.
Але, сказав він російському урядовому агентству ТАСС 25 серпня, “перед цим має бути зроблена досить велика “домашня робота”.

Раніше 25 серпня канцлер Німеччини Ангела Меркель повідомила журналістам, що її ФРН і Франція працюють над організацією саміту глав держав у “нормандському форматі”, який мав би відбутися найближчим часом у Парижі – після підготовчих зустрічей спершу на рівні політичних радників, а потім – міністрів закордонних справ.
Зустріч радників уже відбулася в Парижі 12 липня.

Із закликами провести саміт лідерів виступає президент України Володимир Зеленський. Він також пропонував розширити коло учасників за рахунок керівників Великої Британії і США, але ця пропозиція наразі не знайшла підтримки в чинному форматі.

На початку червня новообраний президент України Зеленський заявляв, що домовився про зустріч лідерів “нормандського формату” в липні, однак саміт досі не відбувся.

Президент Росії Володимир Путін, зі свого боку, заявляв, що може зустрітися з українським керівником тільки за умови прямих переговорів Києва з ватажками підтримуваних Росією сепаратистських угруповань “ДНР” і “ЛНР”. Офіційний Київ відкидає таку можливість.

Як відомо, остання зустріч глав МЗС “нормандського формату” (Україна, Німеччина, Франція, Росія)  відбулася 11 червня 2018 року в Берліні.
Лідери чотирьох країн востаннє зустрічалися ще в жовтні 2016-го.

Читайте також:
США готові приєднатися до “нормандського формату”, – Волкер

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна