Радники лідерів України, Франції, ФРН і РФ зустрілися для відновлення “нормандського формату”

 

Зовнішньополітичні радники лідерів України, Німеччини, Франції та Росії у п’ятницю, 12 липня, зустрілися у Парижі, щоб відновити роботу “нормандського формату”.

Про це повідомляє “Німецька хвиля”.

Після зустрічі німецька сторона зазначила, що переговори базувалися на останніх позитивних зрушеннях на сході України (очевидно, мається на увазі розведення військ у Станиці Луганській. – “Н”)

На зустрічі, серед іншого, пропрацьовували подальші кроки щодо втілення Мінських угод, передусім припинення вогню.

Зазначається, що Україну на цій зустрічі мав представляти заступник керівника офісу президента Вадим Пристайко.

Як писала “Новинарня“, у червні президент Володимир Зеленський після зустрічей з президентом Франції Франсуа Макроном та канцлером Німеччини Ангелою Меркель анонсував зустріч глав держав “нормандського формату” після парламентських виборів в Україні.

11 липня Зеленський провів першу розмову з президентом Росії Володимиром Путіним, під час якої співрозмовники обговорили питання врегулювання ситуації на Донбасі, обмін полоненими та можливість переговорів у “нормандському форматі”.

Як відомо, остання зустріч глав МЗС “нормандського формату” (Україна, Німеччина, Франція, Росія)  відбулася 11 червня 2018 року в Берліні.
Лідери чотирьох країн востаннє зустрічалися ще в жовтні 2016-го.

Читайте також:
Меркель і Макрон домовилися з Путіним про нову роботу в “нормандському форматі”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна