Перший контакт Зеленського й Путіна: обговорили заручників і врегулювання на Донбасі

доповнено

Президент України Володимир Зеленський надвечір у четвер, 11 липня, провів першу телефонну розмову з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним.

Як повідомив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков російським ЗМІ, розмова відбулася за ініціативою української сторони.

“Обговорювалися питання врегулювання на південному сході України та спільної роботи по поверненню утримуваних з обох боків осіб”, — повідомив Пєсков.

Крім того, під час телефонної розмови була досягнута домовленість про продовження цієї роботи на рівні експертів.

“Також обговорювалася можливість продовження контактів у “нормандському форматі”, — сказав Пєсков.

Відповідна інформація розміщена на сайті Кремля.

Згодом про перший контакт Зеленського з Путіним повідомила і пресслужба офісу президента України.

“Ключовим питанням було звільнення полонених військових моряків. Також йшлося про повернення інших українських громадян, які утримуються на території РФ.
Крім того, сторони обговорили продовження переговорів у нормандському форматі”, – так виклали зміст переговорів на Банковій.

Як повідомляла “Новинарня“, 8 липня президент Володимир Зеленський запропонував президенту РФ Путіну провести переговори у розширеному “нормандському форматі”.
У відповідь Путін заявив, що Кремль ніколи не відмовлявся від розширення “нормандського формату” щодо врегулювання ситуації на Донбасі, однак про якусь конкретику в цьому питанні можна буде говорити після парламентських виборів в Україні.
Перед цим Путін заявляв, що готовий вести діалог із Володимиром Зеленським за умови, що він перестане називати жителів окупованого Донбасу сепаратистами.

Як інформувала “Новинарня“, президент Петро Порошенко востаннє проводив телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним, про що повідомлялося у ЗМІ, в червні 2018 року. Тоді глава Української держави закликав Путіна звільнити українських заручників.

Читайте також:
У Москві Медведчук, Бойко і Рабинович “відновили” діалог з “Єдиною Росією”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна