“Умова діалогу”: Путін хоче, щоб Зеленський перестав називати сепаратистів сепаратистами

 

Президент РФ Володимир Путін заявляє, що президент України Володимир Зеленський має почати переговори з представниками російської окупаційної влади на Донбасі і не називати їх сепаратистами.

Про це він заявив в інтерв’ю італійській газеті Corriere della Sera, передає російське урядове агентство ТАСС.

“[Конструктивний діалог РФ із Києвом] можливий, якщо Зеленський почне виконувати свої передвиборні обіцянки, включаючи встановлення прямих контактів з власними співвітчизниками на Донбасі, переставши називати їх сепаратистами”, – сказав Путін.

Він також укотре звинуватив українську владу в ігноруванні Мінських угод.

Нагадаємо, перед президентськими виборами 2019 року радник штабу Зеленського Сергій Лещенко висловився на користь прямих переговорів з ОРДЛО і поїздку нового президента на окуповані території. Надалі Лещенка усунули з команди Зеленського. Новий президент України наразі так само не підтримує прямі переговори з контрольованими Росією сепаратистами, як попередній.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна