Нагорода від Путіна: сербський актор Бікович заявив заборону в’їзду в Україну

 

Сербському актору Мілошу Біковичу, який знімався в російських фільмах і отримував нагороду від Путіна, заборонили в’їзд в Україну.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Актор розповів, що про заборону дізнався випадково на сайті “Миротворець” і що вона, “ймовірно, повʼязана з його перебуванням у Криму”, анексованому Росією. Про те, на який термін йому заборонили в’їзд, актор не уточнив.

Офіційно йому можуть оголосити про цю заборону, коли він спробує приїхати в Україну.

“Я не отримав ні письмового повідомлення, ні офіційного пояснення… Я дізнався про це, бажаючи зробити копродукцію з Україною. Через своїх колег я розпочав переговори, і вони надіслали електронний лист, в якому сказали, що мені заборонено в’їзд, і вони не можуть співпрацювати зі мною”, – сказав актор.

Бікович є головним актором російсько-сербського фільму “Балканський рубіж”. У фільмі йдеться про те, що російські військові в 1999 році нібито провели операцію з метою захистити Косово від НАТО.

Зйомки фільму проходили в Росії, Сербії й на території окупованого Криму.

У листопаді 2018 року Мілош Бікович отримав “Медаль Пушкіна”, якою відзначив його президент Російської Федерації Володимир Путін.

Як повідомляла “Новинарня“, історичний екшн “Чорний ворон” виходить в прокат 5 грудня.

Читайте також:
ГПУ оголосила підозру сербському снайперові Деяну Беричу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна