ГПУ оголосила підозру сербському снайперові Деяну Беричу

 

Прокуратура заочно повідомила про підозру громадянину Сербії, снайперу Деяну Беричу (прізвисько “Декі”) в участі у збройному формуванні “Самооборона Севастополя” і захопленні об’єктів української інфраструктури під час активної фази окупації Криму російськими військами навесні 2014 року.

Про це  у понеділок, 29 липня, повідомляє пресслужба прокуратури АР Крим.

Відповідно до оприлюднених даних, прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом створення і діяльності на тимчасово окупованій території автономії не передбачених законом збройних формувань. Розслідування веде Національна поліція.

Під час досудового розслідування зібрані докази причетності громадянина Сербії до участі в діяльності незаконного збройного формування “Самооборона Севастополя”, останньому повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих формувань) Кримінального кодексу.

Відомо, що протягом лютого-березня 2014 року “Декі”, будучи розвідником розвідувальної групи “Північний вітер”, яка входила до складу “Самооборони Севастополя”, допоміг російській окупаційній владі встановити контроль за стратегічними об’єктами півострова, лініями електропередачі та пунктами газопроводу поблизу Севастополя, а також здійснював так зване патрулювання міста.

Раніше  Берич сам у ЗМІ неодноразово повідомляв, що брав участь у діяльності розвідроти російських військових “Північний вітер”, причетної до захоплення Криму. Також як снайпер він брав участь у бойових діях на Донбасі на боці сепаратистів.

Нагадаємо, з грудня 2018 року Беріч позиціонує себе як нібито журналіст одного маловідомого російського інтернет-видання, перебуваючи при цьому на офіційних брифінгах МЗС РФ та діючи в інтересах російської пропаганди.

Я писала “Новинарня“, на хуторі у Прилєпіна під Москвою засвітилися вигнанці з “ДНР” і сербський снайпер Берич.

Читайте також:
Хто такий серб Деян Берич, який знову приїхав на Донбас убивати українців. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна