Генерал Забродський розповів про свій план на День Незалежності

 

Обраний народний депутатом від “Європейської Солідарності”, екскомандувач Десантно-штурмових військ генерал-лейтенант Михайло Забродський візьме участь у Марші захисників України.

Про це військовий розповів у п’ятницю, 23 серпня, програмі “Ваша Свобода”.

“24 серпня я планую почати з вшанування тих, хто загинув за незалежність. Це відбудеться в залі пам’яті біля будівлі Генерального штабу Міністерства оборони. Після цього, можливо, долучуся до маршу в центрі міста. А після цього у нас є низка партійних заходів”, — сказав він.

Також Забродський зазначив, що не очолюватиме марш і не отримував запрошень від офісу президента взяти участь у Ході Гідності.

Як інформувала “Новинарня“, 9 липня, президент Зеленський офіційно заявив, що військового параду на День Незалежності не буде. За його словами, в цьому році гроші, які могли бути виділені на проведення військового параду, перерахують українським військовим як премії.

У відповідь на це ветерани АТО заявили про альтернативний військовий парад замість скасованого президентом Зеленським.
Було створено оргкомітет “народного” параду, який відбудеться в Києві 24 серпня та об’єднає ветеранські середовища, незалежно від політичних поглядів.

15 липня президент Зеленський підписав указ про відзначення Дня Незалежності – без військового параду.

Згодом, уже після оприлюднення планів “народного” параду, в офісі президента повідомили, що на День Незалежності “замість традиційного параду в радянських традиціях з недешевою демонстрацією військової техніки на центральній вулиці столиці відбудеться “Хода гідності” за участю представників різних родів військ ЗСУ, медиків, вчителів, спортсменів тощо, а також самого президента Зеленського.

15 серпня на злітно-посадковій смузі АНТК “Антонов” відбулася перша репетиція маршу, який планує офіс президента Зеленського. На репетицію залучили військових із різних підрозділів, Нацгвардію, ДСНС тощо. Режисерами заходу стали кліпмейкер Алан Бадоєв та постановниця танців Олена Коляденко.

За часів президента Порошенка військовий парад на Хрещатику проводився щороку.

Читайте також:
“Візуалізували колони”: ветерани провели репетицію “народного параду” в Києві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна