У Києві відкриють Музей кіно

 

12 вересня у Довженко-Центрі у Києві відкриють Музей кіно.

Про це повідомляє пресслужба центру.

На відкритті музею презентують мультимедійну виставку “ВУФКУ. Lost & Found” про Всеукраїнський фонд кіноуправління — державну організацію, яка у 1920-ті роки сформувала українську кіноіндустрію.

Виставка присвячена історії української кіноіндустрії, що бере початок з 1920-го року.

“Прем’єрна виставка “ВУФКУ. Lost & Found” та паралельна програма розкриють історію міжнародного успіху Всеукраїнського фотокіноуправління — державної організації, яка у 1920-ті роки сформувала успішну українську кіноіндустрію. Мультимедійна експозиція у відновлених приміщеннях Довженко-Центру площею 1500 кв. м представить експонати з провідних українських музеїв та небачені скарби з колекції Довженко-Центру. Рідкісні кадри фільмів, кінохронік та анімації, унікальні архівні документи та фото перенесуть глядача в атмосферу буремних 1920-х”, — йдеться у повідомленні.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно y Києві на території Національного музею історії України у Другій світовій війні відкрився музей “Становлення української нації”.

Читайте також:
“Не можна йти проти українців”: російський канал вирізав з голлівудського кіно “небажану” фразу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна