Від княгині Ольги до Яни Зінкевич: у Києві відкрився музей воскових фігур “Становлення української нації”

 

У Києві, на території Національного музею історії України у Другій світовій війні відкрився музей “Становлення української нації”.

Його експозиція включає 100 фігур видатних історичних постатей України: від княгині Ольги до знаменитих українців сучасності.

Серед фігур музею – Володимир Великий, Святослав Хоробрий, Ярослав Мудрий та інші видатні князі, Петро Конашевич-Сагайдачний, Дмитро “Байда” Вишневецький, Богдан Хмельницький, Іван Виговський, Іван Мазепа, Пилип Орлик, інші гетьмани, Петро Могила, Григорій Сковорода, Тарас Шевченко, Михайло Грушевський, Володимир Винниченко, Симон Петлюра, Степан Бандера, Роман Шухевич, Василь Кук, В’ячеслав Чорновіл, Іван Миколайчук, Богдан Ступка, Кузьма Скрябін, патріарх Філарет та митрополит Епіфаній з томосом, командир батальйону “Госпітальєри” Яна Зінкевич та ін.

Серед 24 діорам – сцени АТО, героїчна оборона Донецького аеропорту, добровольчі батальйони і їхні шеврони.


“За 1,5-2 години можна ознайомитися з багатовіковою історією української нації, належно оцінити її місце в родині європейських народів. У наших експозиціях відтворено шлях нашого народу та наших пращурів за допомогою 3-D фігур видатних українців, діорама, мап, картин, починаючи від розбудови Київської Русі і до сьогодення”, – розповідають у музеї.

Загальна площа експозиції – 1700 квадратних метрів.

Тут можна оглянути 25 сюжетних композицій із різних періодів української історії. Кожну інсталяцію супроводжує інтерактивний аудіо та відео контент, діорами, пристрої віртуальної реальності, які дають змогу відчути атмосферу епохи.

Над проектом працює команда з більш як 50 фахівців: це історики, скульптори, дизайнери, ІТ-спеціалісти, громадські діячі, волонтери.

“Усі історичні сюжети в музеї відтворені за описами істориків і підтверджені науковими організаціями. Зовнішній вигляд історичних постатей, їхній вік та одяг відповідають тому часу, коли відбувалась подія або тому періоду, коли вони були на піку своєї слави. Тепер кожен на власні очі зможе побачити як виглядали княгиня Ольга, козаки, Тарас Шевченко, Леся Українка, Михайло Грушевський, Євген Коновалець та інші відомі реформатори української нації”, – наголосили в музеї.

Музей працюватиме щодня без вихідних з 9:00 до 20:00 за адресою вул. Лаврська, 27 (орієнтир – позаду Матері-батьківщини, сходами донизу).

Вартість квитків

  • повний – 220 грн
  • пільговий (діти від 6 до 16 років, студенти) – 160 грн
  • дітям до 6 років – безкоштовно
  • сімейний – подружжя з двох осіб і дитина до 16 років – разом 440 грн
  • сімейний+ – подружжя з двох осіб і двоє дітей до 16 років – разом 520 грн

Знижки на квитки

  • “ранкова”  -20% у будні з 9:00 до 10:00
  • “соціальна” – безкоштовний вхід – пенсіонерам, особам з інвалідністю І-ІІ груп у кожний перший та останній понеділок місяця з 9:00 до 13:00
  • “групова”  -20% від 10 осіб

Квитки можна купити онлайн на цій сторінці

Вартість екскурсій

  • до 10 осіб для дорослих – 600 грн
  • до 10 осіб для дітей – 400 грн
  • до 10 осіб для іноземців – 1000 грн

Медіагіди для українців та іноземців

У музеї можна придбати медіагід – інформаційний контент про експозицію транслюється 8 мовами

Покажчики, тексти в музеї, крім української, дублюються англійською мовою. Також є англомовний персонал.

Сайт музею – www.museumsun.org
Сторінка музею в “Фейсбуці” – тут
Телефон – 099 015 0452

Читайте також:
На Вінниччині створили музей АТО з детальним макетом Донецького аеропорту. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна