На Вінниччині створили музей АТО з детальним макетом Донецького аеропорту. ФОТО

 

У приміщенні Гайсинського міського краєзнавчого музею на Вінниччині створили музей АТО із детальним макетом Донецького аеропорту в часи боїв за ДАП 2014 року.

Про це повідомляє “Армія інформ“.

На макеті у зменшеному розмірі відтворені термінали і диспетчерська вежа, “дорога життя”, церква, на якій “працював” снайпер бойовиків, позиція “Мурашник”, напрямок до селища Піски, різна техніка, вирви від снарядів на темному снігу.

“Щоправда, будівлі терміналів тут уцілілі, щоб відвідувачі могли порівняти, якими вони були до війни і якими є нині”, – ідеться в повідомленні.

Як розповів Андрій Головань, учасник бойових дій та завідувач музею, макет почали створювати ще наприкінці 2016 року.

Щоб відтворити все максимально детально, збирали дані з різних ресурсів: від розповідей самих бійців-кіборгів, які відвідували музей, до відео з інтернету.

Автор макета — Ігор Поляруш із місцевої станції юних техніків.

“За кілька місяців його кропіткої роботи ми отримали ось таку картину. Навіть кіборги підтвердили — всі позначки деталізовані дуже чітко”, – зазанчив Головань.

Загалом музей АТО в Гайсині налічує вже близько тисячі різноформатних пам’яток російсько-української війни.

Його починали створювати активісти місцевої спілки учасників бойових дій, надаючи особисті речі, уламки розірваних снарядів, документи та речі російських військових, муляжі гранат та зброї, прапори, дитячі листи, малюнки, шеврони тощо.

За короткий час існування музею його відвідали вже майже 4 тисячі людей.

Фото: Армія інформ

На досягнутому керівництво музею не зупиняється і планує відтворити події Іловайського та Дебальцівського котлів. Також побільшає і макетів бойової техніки – танків, катерів берегової охорони, літаків.

Читайте також:
У військовому виші в Києві презентували діораму бою під Кримським 2015 року. ФОТО

“Мурашки по шкірі для всіх”. Музей АТО в Дніпрі пропонує 3D онлайн-тур

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна