У Бахмуті бойовик “ДНР” добровільно здався поліції

 

У Бахмуті до поліції та працівників оперативно-розшукового управління Донецько-Луганського регіонального управління Державної прикордонної служби України з повинною звернувся 35-річний чоловік. Він зізнався, що піддався російські пропаганді та приєднався до бойовиків.

Про це у середу, 21 серпня, повідомили у пресслужбі поліції Донеччини.

“У 2014 році екс-найманець терористів чергував на контрольно-пропускному пункті в штабі “ДНР”, який розташовувався в адмінбудівлі колишнього банку. Після п’яти років переховувань він вирішив зізнатися в протизаконній діяльності, відтак звільнитися від кримінальної відповідальності згідно з чинним законодавством”, – йдеться у повідомленні.

Новобранця бойовиків скерували на КПВВ місцевого штабу, де він здійснював перевірку громадян. Через деякий час після свого призначення чоловік зрозумів, що ватажки незаконного збройного формування є звичайними злочинцями, тому покинув лави сепаратистів та почав вести прихований спосіб життя.

З засобів масової інформації колишній найманець дізнався про можливість звільнитися від відповідальності і скористався цим шансом.

Мешканець надав свідчення щодо своєї протиправної діяльності, які наразі перевіряють слідчі.

“Якщо буде встановлено, що на час перебування у лавах терористичної організації “ДНР” підозрюваний не вчиняв тяжких злочинів проти мирного населення, то на підставі ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу України чоловік буде звільнений від кримінальної відповідальності”, – зазначають у поліції.

Як повідомляла “Новинарня“, контррозвідка СБУ звітує викрила у Київській області колишнього бойовика незаконноъ організації “ДНР”, який розповів чимало про військову присутність російських військ на Донбасі.

Читайте також:
Контррозвідка впіймала у Запоріжжі “бойового кота” з “ДНР”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна