На Київщині контррозвідка впіймала бойовика “ДНР”: розказав про війська РФ на Донбасі

 

Контррозвідка СБУ звітує про викритого в Київській області колишнього бойовика терористичної організації «ДНР», який розповів чимало про військову присутність російських військ на Донбасі.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 19 серпня, інформує пресцентр української спецслужби.

У ході досудового розслідування слідчі СБУ встановили, що у 2014 році мешканець Харцизька три місяці проходив «військову службу» в одному з незаконних збройних формувань так званої «ДНР».

Зазначається, що в складі НЗФ зловмисник виконував функції охоронця штабу, дислокованого у рідному місті. Бойовик брав участь у військових навчаннях, які проводили з особовим складом кадрові військовослужбовці збройних сил РФ. Ватажками терористичного угруповання він також залучався до чергувань на блокпостах та бойового чергування на позиціях поблизу лінії розмежування.

“Чоловік швидко розчарувався в «ідеалах» терористів і майже два роки працював на шахті, після чого вирішив переїхати на Київщину”, – інформують в пресцентрі СБУ.

Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання знайшли кілька мобільних телефонів і комп’ютерну техніку, які містять листування, пов’язане із участю у терористичній організації. Слідчі СБУ повідомили бойовику про підозру в створенні терористичної групи чи організації.

Зазначається, що чоловік повністю визнав свою провину і надав викривальні свідчення щодо присутності кадрових російських військових на тимчасово окупованих територіях.

Як інформувала “Новинарня“, СБУ таки зловила наркобарона Сілвера. І трьох своїх співробітників, які допомогли йому втекти з “Борисполя”.

Читайте також:
Роботу канадської компанії IMAX в окупованому Криму перевірить СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна