Роботу канадської компанії IMAX в окупованому Криму перевірить СБУ

 

Служба безпеки України зацікавилася роботою канадської кінокорпорації IMAX і інших західних представництв кіноіндустрії в окупованому Криму.

Про це повідомила пресслужба правоохоронного відомства у відповідь на запит “Крим.Реалії”.

Речниця СБУ Олена Гітлянська зазначила, що “після перевірки інформації, в разі наявності підстав, СБУ зробить дії правового реагування”.

Крім того, пресслужба Міністерства закордонних справ Канади повідомила, що вони також знайомі з ситуацією і оголосять про свою позицію найближчим часом.

Як інформувала “Новинарня“, у Ялті продовжує роботу кінотеатр “Сатурн-IMAX”, де показують іноземні фільми в форматі ІMAX, попри режим санкцій. У цьому та інших кінотеатрах півострова демонструють західні новинки в російському дубляжі.

Посольство Канади в Україні раніше повідомило, що можлива діяльність компанії IMAX в Ялті (кінотеатр “Сатурн IMAX”) буде перевірена Королівською канадською поліцією і Канадською митною службою.

IMAX (скорочення від Image MAXimum) — формат фільмів, розроблений канадською компанією IMAX Corporation. Розрахований на відтворення стрічок значно більшого розміру та роздільної здатності ніж звичайні кінотеатри. Стандартний розмір IMAX-екрану становить 22 метри в ширину та 16,1 метри у висоту, але може бути й більшим. Покриття екрану латексне або металізоване. Це дозволяє зробити зображення більш яскравим та контрастним, ніж у звичайному кінотеатрі. Через особливе розташування рядів в кінозалі та форму самого екрану зображення заповнює всю зону видимості, створюючи максимальний ефект присутності.

Читайте також:
ЄС продовжив кримські санкції проти РФ ще на рік

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна