Посол України звернувся до канадської компанії IMAX через кінотеатр в окупованій Ялті

 

Посол України в Канаді Андрій Шевченко повідомив, що у зв’язку з розслідуванням про діяльність ялтинського кінотеатру “Сатурн IMAX” посольство зв’язалося з Міністерством закордонних справ Канади, а також із компанією IMAX у Торонто.

Про це повідомляє видання “Крим.Реалії“.

“Канада жорстко дотримується режиму кримських санкцій, у нас є якісна, бездоганна взаємодія з нашими партнерами в цих питаннях. Тому ця інформація несподівана й тривожна. Посольство вже зв’язалося з Канадським департаментом закордонних справ, а також із філією IMAX у Торонто. Ми чекаємо прояснення ситуації в найближчі дні. Якщо порушення режиму санкції підтвердиться, розраховуємо, що це буде виправлене швидко і чітко»'”, ‒ пояснив позицію посольства України в Канаді Андрій Шевченко.

Також посол нагадав, що Канада послідовно займає позицію невизнання російської юрисдикції в Криму.

Раніше в. о. директора департаменту Америки в Міністерстві закордонних справ України Олександр Шевченко повідомив, що відомство доручило посольству України в Канаді опрацювати питання щодо діяльності канадського бренду кіноіндустрії IMAX у Криму.

У Ялті всупереч західним санкціям працює кінотеатр, де показують іноземні фільми в форматі ІMAX. Кінострічки демонтують російською мовою.

IMAX (скорочення від Image MAXimum) — формат фільмів, розроблений канадською компанією IMAX Corporation. Розрахований на відтворення стрічок значно більшого розміру та роздільної здатності ніж звичайні кінотеатри. Стандартний розмір IMAX-екрану становить 22 метри в ширину та 16,1 метри у висоту, але може бути й більшим. Покриття екрану латексне або металізоване. Це дозволяє зробити зображення більш яскравим та контрастним, ніж у звичайному кінотеатрі. Через особливе розташування рядів в кінозалі та форму самого екрану зображення заповнює всю зону видимості, створюючи максимальний ефект присутності.

Читайте також:
ЄС продовжив кримські санкції проти РФ ще на рік

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна