Голова німецького МЗС очікує “світла в кінці тунелю” у війні на Донбасі

 

Міністр закордонних справ Німеччини Гейко Маас визнав, що має “принципово різні позиції з Росією щодо багатьох питань”, але вказав на необхідність діалогу.

Як повідомляє “Новинарня“, таку заяву він зробив у середу, 21 серпня, перед від’їздом до Москви, де має зустрітися з головою російського МЗС Сергієм Лавровим, передає “Радіо Свобода”.

Маас закликав Москву відігравати конструктивну роль у відновленні мирних переговорів в Україні, де протягом п’яти років триває російська агресія.

“Ми сподіваємося на світло в кінці тунелю, коли йдеться про питання припинення вогню, відведення сил та імплементацію Мінських угод. Зараз всі сторони повинні продемонструвати готовність для діалогу та дій, інакше люди й надалі будуть гинути в цьому конфлікті”, – заявив Маас у Берліні, говорячи про режим тиші на Донбасі, який фактично не виконується.

Для вирішення питань, додав міністр закордонних справ Німеччини, “нам потрібен прямий та відкритий діалог”.

Як інформувала “Новинарня“, президент Франції Емманеель Макрон, який 19 серпня приймав у своїй літній резиденції президента Росії Володимира Путіна, заявив, що сподівається домовитися з Путіним про саміт у “нормандському форматі” вже найближчими днями. Останній саміт “нормандської четвірки” відбувся в Берліні ще 19 жовтня 2016 року.

Читайте також:
Трамп і Макрон домовилися запросити Росію на саміт G7 у 2020 році, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна