У США випробували нову крилату ракету. ВІДЕО

 

Сполучені Штати випробували першу крилату ракету середньої дальності, яка може знищувати цілі на відстанях у понад 500 кілометрів.

Про це у вівторок, 20 серпня, повідомляє “Мілітарний портал” з посиланням на пресслужбу Пентагону.

Раніше такі розробки були заборонені договором з Росією, з якого обидві сторони вийшли 2 серпня 2019 року.

Випробування ракети відбувалися 18 серпня на острові Сан-Ніколас в штаті Каліфорнія.

У Пентагоні розповіли, що ракета випущена з наземної пускової установки уразила ціль після більш, ніж 500 кілометрів польоту. Інформація щодо максимальної дальності дії не розголошується.

 

Як інформувала “Новинарня“, раніше відповідно до договору про ракети середньої дальності США та СРСР не могли створювати подібну зброю, проте через порушення правонаступницею Радянського Союзу – Росією цієї угоди, США вирішили не продовжувати його.

Цей договір, а також Угода СНО-3 про скорочення стратегічного наступального озброєння між Росією та США є двома ключовими документами, які контролюють ядерне озброєння двох найбільших ядерних держав у світі.

Дія СНО-3 збігає на початку 2021 року, якщо сторони не домовляться про її подовження. Росія вже заявляла про готовність із неї вийти.

США та НАТО неодноразово звинувачували Росію в порушенні умов ракетного договору та розробці ядерної зброї, зокрема ракети 9M729 або SSC-8, яка, за даними НАТО, має радіус дії близько 1 500 кілометрів.

Нагадаємо, сенат США затвердив нового очільника Пентагону.

Читайте також:
У російську ракету “Союз” під час зльоту влучила блискавка. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна