У російську ракету “Союз” під час зльоту влучила блискавка. ВІДЕО

 

Блискавка вдарила в ракету-носій “Союз-2.1б” з космічним апаратом “Глонасс-М” при старті з космодрому Плесецьк у РФ.

Про це повідомив у понеділок, 27 травня, начальник космодрому Плесецьк, російський генерал-майор Микола Нестечук, передає ТАСС.

При відриві ракети від стартового столу у неї вдарив розряд блискавки. Незважаючи на це, вся техніка відпрацювала штатно, супутник вийшов на орбіту у розрахунковий час.

“Пуск пройшов в штатному режимі. Погода нам не на заваді, ми всепогодні війська. Це ще раз стало доказом того, що блискавка не може нашкодити нашій ракетно-космічній зброї”, — сказав начальник космодрому.

Запуск ракети “Союз-2.1б” був проведений 27 травня о 9:23. У встановлений час космічний апарат “Глонасс-М” був успішно виведений на розрахункову орбіту. Фахівці Головного випробувального космічного центру імені Г. С. Титова Космічних військ ВКС РФ взяли супутник на управління.

Читайте також:
У Сєвероморську палає великий десантний корабель ВМФ РФ. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна