СБУ попередила теракт на концерті “Кварталу” перед Днем Незалежності

 

На Сумщині СБУ запобігла провокаціям під час масових акцій напередодні Дня Незалежності, а також під час урочистостей з нагоди святкування Дня Прапора України та проведення концерту Kvartal-Fest 23 серпня.

Про це повідомляє у вівторок, 20 серпня, пресцентр СБУ.

“Співробітники спецслужби під процесуальним керівництвом прокуратури затримали 19-річного сумчанина, який входить до радикального молодіжного угруповання, що разом зі спільниками планував підірвати боєприпаси та вибухівку у місцях масового скупчення людей”, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що правоохоронці вилучили за місцями проживання зловмисників гранату Ф-1, боєприпаси та вибухові речовини.

Наразі слідство перевіряє версію щодо підготовки провокаційних акцій під час масових заходів, у тому числі в культових приміщеннях, а також під час урочистостей з нагоди святкування Дня Прапора України та проведення концерту Kvartal-Fest 23 серпня на території Сумщини.

Підготовлено повідомлення про підозру у вчиненні злочинів.

Триває досудове слідство.

Як повідомляла “Новинарня“, за сприяння у підготовці терористичного акту проти військовослужбовця одного з розвідувальних органів України нещодавно арештували співробітника Державної прикордонної служби.

Читайте також:
СБУ запідозрила донецького депутата у фінансуванні тероризму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна