СБУ запідозрила донецького депутата у фінансуванні тероризму

 

У Службі безпеки України кажуть, що знайшли трьох осіб, які причетні до механізму постачання промислового обладнання для вугільних шахт на тимчасово окупованій території Донеччини. Один з них – депутат Донецької облради. Всім трьом повідомлено про підозру.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 19 серпня, інформує пресцентр СБУ.

Відомо, що протягом 2018-2019 років вітчизняне машинобудівне підприємство за документами, кажуть в СБУ, експортувало гірниче обладнання на адресу російських компаній.

“Насправді промислове устаткування доставлялося на вуглевидобувні підприємства, розташовані у терористичній організації «ДНР». Після перетину українсько-російського кордону продукція за схемою «перерваного транзиту» доправлялася організаторами протиправної схеми до так званої «ДНР» для використання на «націоналізованих» підприємствах”, – інформують пресофіцери української спецслужби.

У СБ кажуть, що задокументували переправлення до терористів обладнання на суму 30 мільйонів гривень. Кошти спрямовувались як на фінансування «установ «ДНР», зокрема силового блоку, так і на інші заходи для утримання терористами захоплених територій Донецької та Луганської областей.

Наразі генеральному директору підприємства, який є депутатом Донецької обласної ради, його заступнику, а також ще одному учаснику злочинної оборудки повідомлено про підозру за ч. 2.ст. 258-5 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.

Як інформувала “Новинарня“, ГПУ повідомила про підозру двом депутатам Держдуми РФ, які фінансували терористів.

Читайте також:
Милосердя Феміди. Гучна стаття “фінансування тероризму” в судових вироках обертається пшиком

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна