За причетність до замаху на розвідника за участю росіян арештований прикордонник, – ГПУ

 

Співробітник Державної прикордонної служби арештований за сприяння у підготовці терористичного акту проти військовослужбовця одного з розвідувальних органів України.

Про це у понеділок, 24 червня, повідомляє відділ зв’язків із громадськістю Генеральної прокуратури.

Згідно з повідомленням, 12 червня громадянину Н. повідомили про підозру в пособництві у незакінченому замаху на терористичний акт за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 258 ККУ

Того ж дня Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права застави.

Як підтвердили “Українській правді” в пресслужбі ГПУ, йдеться про теракт проти українських розвідників, який 4 квітня готував росіянин Олексій Комарічєв. Нагадаємо, тоді він сам постраждав від вибухівки, закладеної під авто.

17 квітня силовики повідомляли про затримання 8 осіб, підозрюваних у сприянні терористичній групі. Зокрема, затримали росіян Олексія Комарічєва й Тимура Дзортова.

Тепер ГПУ зазначає, що у справі про теракт проти військовослужбовця одного з розвідувальних органів України було арештовано двох громадяни РФ, які є виконавцями злочину, та шістьох громадяни України, які були їхніми спільниками.

У ході розслідування з’ясувалося, що чинний військовослужбовець Прикордонної служби Н. упродовж 2017-2019 років, використовуючи своє службове становище, “незаконно отримував з інформаційно-пошукових баз даних конфіденційну інформацію стосовно потерпілого та його близьких родичів, яка передавалась терористам”.

Розслідування триває, вживаються заходи для встановлення всіх причетних до замаху.

Санкція ч. 3 ст. 258 ККУ (терористичний акт) передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна чи без неї.

Читайте також:
СБУ розкрила вбивство розвідника Шаповала. Затримані члени ДРГ з Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна