Суд обрав запобіжний захід власнику одеського готелю, де згоріли дев’ять людей

 

Київський районний суд міста Одеси задовольнив клопотання прокурора про обрання запобіжного заходу власнику одеського готелю “Токіо Стар” Вадима Чорного, пожежа в якому забрала дев’ять життів.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 20 серпня, інформують у пресслужбі прокуратури Одеської області, передає УНН.

“Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою”, — сказали в пресслужбі.

Як інформувала “Новинарня“, вночі 17 серпня в готелі “Токіо стар” по вулиці Водопровідна, 1 в Одесі сталася пожежа. Загоряння виникло на 2-му поверсі. Спершу повідомлялося про 8 загаблих і 10 потерпілих. Потім на місці пожежі виявили 9-те тіло.
За даними місцевих ЗМІ, раніше в будівлі готелю знаходилося трамвайне депо.

Після пожежі глава уряду Володимир Гройсман доручив провести масштабні перевірки в усіх місцях відпочинку по Україні.

18 серпня поліція затримала власника готелю Вадима Чорного та оголосила йому про підозру  за фактом порушення вимог пожежної безпеки в готелі, що спричинило загибель дев’яти людей.

За даними поліції, серед ідентифікованих загиблих  – жителі України і громадянка Австралії.

Голова ГУ Нацполіції в Одеській області Олег Бех повідомив, що поліція розглядає три версії пожежі в готелі “Токіо стар”, зокрема й підпал з метою приховування вбивства.

Готель “Токіо стар” відомий дешевими номерами без вікон. За даними місцевих ЗМІ, раніше в будівлі готелю було трамвайне депо.

Читайте також:
Трагедія в Одесі – не привід для Зеленського влаштовувати чергове шоу з поркою, – журналіст

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна