“Слуги народу” втягуються у війну, яку не виграв ще жоден політик, – експерт з рекрутингу

 

Сергій Марченко
експерт з рекрутингу, засновник “Borsch Рекрутинг”

(FB)

Мене бентежить не те, що “Слуга народу” отримує абсолютну владу в країні. Адже це інколи й непогано. Наприклад, маючи абсолютну владу не потрібно заморочуватися про домовленості. Реформи, які при Порошенкові здійснювалися роками, можна провести за місяці, якщо не тижні. Лі Куан Ю, Піночет, Ататюрк, Саакашвілі провели ефективні реформи не лише тому, що хотіли їх, а й тому, що мали можливість реформувати, не зважаючи на бюрократію і суспільну думку.

Набагато гірше за абсолютну владу те, що “Слуги” демонструють готовність до нераціональних дій. Воювати з журналістами — нераціонально. Ляпас пресі під виглядом “відставки Богдана”, заява, що їм не потрібна преса і тепер новий скандал з Бужанським свідчать про те, що напади на медіа не випадковість, а цілком усвідомлена діяльність. “Слуги” втягуються у війну, яку не виграв ще жоден політик — війну з пресою.

І постає питання: якщо вони знають, що війна з медіа — це жирний електоральний мінус, та все ж воюють, то чому? Їм не потрібен електорат?

У мене є тільки одна відповідь, чому їм не потрібний електорат. І це дуже погана відповідь.

Читайте також:
“Тремтіть, бандерлоги”: Дубинський підтримав однопартійця Бужанського в конфлікті з журналісткою

Офіс президента Зеленського понад місяць не відповідає на запити

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна