Офіс президента Зеленського понад місяць не відповідає на запити

 

Офіс президента Володимира Зеленського понад місяць не відповідає на запити “Української правди” про відвідувачів глави держави та законопроекти, які він підписав.

Про це у вівторок, 6 серпня, повідомляє “УП”.

25 червня 2019 року журналісти видання надіслали в Офіс президента Зеленського прохання надати перелік відвідувачів за перший місяць після інавгурації, посилаючись на те, що раніше у відомстві обіцяла надавати такі списки.

Також “Українська правда” попросила повідомити, чи приходили у відомство конкретні топ-посадовці та олігархи.

Запит, відправлений 5 липня, стосувався кількості підписаних та ветованих президентом законів. Також видання просило пояснити, чому Зеленський не ухвалює жодного рішення щодо закону “Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України”, в якому передбачені положення щодо запровадження процедури імпічменту президента.

Відповідно до закону “Про доступ до публічної інформації”, відповідь має надаватись не пізніше п’яти робочих днів з дня отримання запиту. У разі потреби цей термін можна обґрунтувано продовжити до 20 робочих днів, надіславши при цьому письмове попередження.

Таких попереджень “УП” не отримувала і тому 11 липня намагалась дізнатись, коли чекати відповіді і чому вона досі на надійшла.

Однак у канцелярії Офісу президента сказали, що не відповідають за листи, які надходять на адресу пресслужби. Те саме відповідали за всіма номерами телефонів, які давали в ОПУ. При цьому офіційного номера пресслужби на сайті відомства немає.

Представниця пресслужби попросила ще раз надіслати запити.

Знов не отримавши відповіді, “Українська правда” спробувала зв’язатись з канцелярію 2, 5 і 6 серпня. Однак там не відповідали на телефонні дзвінки.

6 серпня представниця пресслужби офісу вкотре попросила продублювати запити.

Читайте також:
Офіс президента хоче запустити міжнародний російськомовний канал

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна