Офіс президента хоче запустити міжнародний російськомовний канал

 

Офіс президента планує запустити міжнародний російськомовний канал і дещо змінити підхід до Суспільного телебачення.

Про це заявив заступник голови офісу президента Кирил Тимошенко в інтерв’ю Інтерфакс-Україна”, передає “Українська правда”.

За його словами, такий канал потрібен, щоб Україна могла боротися і за уми українців на окупованих територіях Донбасу та Криму, і за уми росіян на території РФ.

“У нас розроблений варіант запуску українського російськомовного каналу, яким ми зможемо покривати російськомовне населення у всьому світі”, – повідомив Тимошенко, додавши, що в команді президента хочуть, щоб це був державний канал.

“Але ми домовляємося з приватними каналами про передання прав на використання їхнього найкращого контенту”, – зазначив Тимошенко.

Варто зазначити, що такий канал уже існує, створений ще кілька років тому, на нього виділяються кошти державного бюджету. Це канал UA TV.

За словами Тимошенка, держава буде підтримувати Суспільне телебачення, але воно має виходити на певні показники ефективності у своїй роботі.

“Ми кілька разів зустрічалися з керівництвом Суспільного, з донорами, котрі йому допомагали. Ми гарантуватимемо суспільному мовленню фінансування, яке забезпечуватиме Кабмін. Але в них буде чіткий KPI (ключові показники ефективності) – ми це розуміємо за фідбеками донорів”, – сказав Тимошенко.

Він також сказав, що Суспільному треба позбутися багатьох непотрібних будівель і зменшити штат.

“Наразі на суспільному мовленні працює 4,5 тис. осіб. Так, раніше їх було, якщо не помиляюся, 7,5-7,8 тисячі, але це все одно забагато. Багато будівель та іншого, в чому немає потреби. Вони не могли домогтися, щоб уряд дозволив їм це продавати. Для цього є майданчик “ProZorro. Продажі”, – розповів він.

Як інформувала “Новинарня“, Зеленський висловився про статус російської мови на Донбасі.

Читайте також:
“За прикладом Африки”. Перший публічний виступ Зеленського після інавгурації – російською мовою. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна