У ЗСУ визначили найкращих психологів: ДШВ і тут перші

 

Найкращим психологом Збройних сил України 2019 року стала представниця Десантно-штурмових військ Олена Шеян.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ за результатами фінального етапу конкурсу на визначення найкращого психолога Збройних сил, який відбувся 16 серпня.

Як зазначають у ГШ, старший лейтенант, офіцер відділення морально-психологічного забезпечення 79-ї окремої десантно-штурмоввої бригади Олена Шеян “вперше брала участь у цьому конкурсі, проте зупинятися на досягнутому не планує. Адже, за її словами, професія офіцера-психолога потребує постійного самовдосконалення та повної віддачі”.

Друге місце посіла офіцер-психолог механізованого батальйону 24-ї бригади імені короля Данила, старший лейтенант Лілія Ферлієвич.

Третьою стала старший лейтенант Руслана Круглій, заступниця начальника інформаційно-телекомунікаційного вузла з морально-психологічного забезпечення ВМС ЗСУ.

Завданням на фінал стало показове проведення практичної роботи психолога за визначеними під час жеребкування темами та ситуаціями.

“Учасниці конкурсу підійшли до справи з неабияким завзяттям та креативністю. Тож усі присутні мали змогу на собі відчути, що таке «заземлення», як правильно релаксувати після виконання бойових завдань та ще безліч інших елементів практичної психології”, – зазначили в Генштабі.

Конкурсу на найкращого психолога ЗСУ відбувався з 14 по 16 серпня на базі 59-го будинку офіцерів в Одесі.

Впродовж трьох днів між собою змагалися найкращі військові психологи з різних видів ЗСУ.

 

Зокрема, під час першого дня учасники демонстрували домашню заготовку – проводили презентації особливостей психологічного супроводження військовослужбовців свого виду військ.

Протягом другого дня були проведені практичні психоедукаційні заняття за визначеною темою. За результатами цих двох завдань журі визначило лише трьох конкурсантів, які увійшли до фіналу, під час якого відбулося показове проведення практичної роботи психолога за визначеними під час жеребкування темами та ситуаціями.

Насамперед журі конкурсу визначало та оцінювало рівень практичних знань учасників – основи психоедукації, вміння навчати корисних навичок зниження стресу та особливості виконання завдань на посадах. Також претенденти пройшли етап самопрезентації своїх досягнень за час роботи військовим психологом.

Окрім журі, колег оцінювали й самі конкурсанти.

За результатами конкурсу всі учасники отримали сертифікати фіналістів, а переможці – дипломи лауреатів й цінні подарунки.

Всі фото – Генштаб ЗСУ

Читайте також:
В Україні створять програму психологічної підтримки військових, – Фріз

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна