В Україні створять програму психологічної підтримки військових, – Фріз

 

В Україні може з’явитись програма психологічної підтримки військовослужбовців та ветеранів.

Як передає “Новинарня“, про це  повідомила міністр у справах ветеранів Ірина Фріз на своїй сторінці у Facebook.

“Ми маємо попередні домовленості з Міністром оборони України Степаном Полтораком щодо розробки такої комплексної програми, яка передбачає формування психологічного профілю військовослужбовця, програму декомпресії та психосоціальної адаптації. Це забезпечить можливість Міністерству у справах ветеранів визначати, яку саме допомогу чи послугу, в якій формі ми маємо надати ветерану”, — пише Фріз.

Також міністр додала, що найближчим часом буде створено Експертну раду з питань психосоціальної адаптації та забезпечення міжвідомчої координації. Вона буде займатися розробкою як нормативної бази, так і механізмів її реалізації.

Нагадаємо, за даними на вересень 2017 року, біля 90% (315 тисяч) військових з 350 тисяч демобілізованих бійців із зони АТО потребували комплексної реабілітації.

Читайте також:
У Чернігові відкрили Центр реабілітації учасників бойових дій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна