Спостерігачі з ОБСЄ вкотре виявили “Гради” на окупованому Донбасі

 

СММ ОБСЄ зафіксувала 14 серпня 4 реактивні системи залпового вогню “Град” біля cелища Новоамвросіївське на окупованій Донеччині, які були розміщені з порушенням Мінських домовленостей.

Про це йдеться у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні на основі інформації, що надійшла станом на 19:30 14 серпня 2019 року.

“14 серпня СММ зафіксувала 4 реактивні системи залпового вогню (РСЗВ; БМ-21 «Град», 122 мм) біля н. п. Новоамвросіївське (56 км на схід від Донецька)”, — йдеться у звіті у розділі “Озброєння, розміщене з порушенням ліній відведення”.

Як відомо, 12 серпня СММ ОБСЄ знову зафіксувала 8 реактивних систем залпового вогню “Град” біля н.п. Садовий на окупованій Луганщині.

Раніше, 10 серпня, безпілотник Місії виявив 7 “Градів” на полігоні біля селища Міусинськ (62 км на південний захід від Луганська), а також 22 “Гради” поблизу міста Хрустальний (кол. Красний Луч; 56 км на південний захід від Луганська).

В опублікованому у середу, 13 серпня, звіті також повідомляється, що 12 серпня БПЛА СММ малого радіуса дії виявив 4 буксирувані гаубиці (Д-30 “Жаба”, 122 мм) та 2 самохідні гаубиці (2С1 “Гвоздика”, 122 мм) неподалік від н. п. Біле (22 км на захід від Луганська). Крім того, 13 серпня безпілотник зафіксував дві протитанкові гармати (МТ-12 “Рапіра”, 100 мм) поблизу залізничної станції в  міста Дебальцеве (58 км на північний схід від Донецька). Все це озброєння було розміщене з порушенням ліній відведення.

Водночас на окупованому Донбасі було виявлено бронетехніку, розміщену за лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання озброєння.

“11 серпня на основі доступних СММ даних повітряного спостереження виявлено наявність: 22 танків на полігоні біля н. п. Круглик (31 км на південний захід від Луганська) та 5 танків на полігоні біля н. п. Шимшинівка (27 км на південний захід від Луганська). 14 серпня БПЛА СММ дальнього радіуса дії виявив 7 танків (невстановленого типу), що заїжджали на полігон поблизу Круглика”, — йдеться у звіті.

Як інформувала “Новинарня“, в Україні зараз розробляють план дій у відповідь на порушення окупантами “хлібного перемир’я”, внаслідок якого поблизу Павлополя загинули четверо українських військовослужбовців.

Читайте також:
InformNapalm: Збільшення кількості обстрілів на фронті – не загострення, а відображення дійсності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна