Суд зняв електронний браслет з екснардепа Крючкова

 

Суд зняв електронний браслет з колишнього народного депутата, ексголови правління холдингової компанії “Енергомережа” Дмитра Крючкова та продовжив дію обов’язків до 29 серпня.

Про це повідомляє “Слово і Діло” з посиланням на ухвалу слідчого судді Солом’янського районного суду міста Києва Сергія Коробенка від 25 липня.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють Крючкова у нанесенні збитків ВАТ “Запоріжжяобленерго”.

Прокурор САП просив суд продовжити дію обов’язків Крючкова ще на два місяці, адже досудове розслідування ще триває, а ризики перешкоджання слідству не зменшилися і продовжують існувати.

Вивчивши клопотання, суддя Коробенко його задовольнив частково. Так, він продовжив дію таких обов’язків: прибувати за першим викликом; не відлучатися з місця проживання без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідками; здати на зберігання документи, які надають право для виїзду за кордон.

Водночас суддя зняв з екснардепа електронний браслет.

Як інформувала “Новинарня“, Дмитра Крючкова затримали в Німеччині 14 квітня 2018 року, згодом випустили під заставу.

У 2016 році екснардепа було оголошено у розшук. Він проходить фігурантом у справі про виведення коштів з компанії “Запоріжжяобленерго”, в якій понад 60% акцій належать державі. За версією слідства, Крючков є організатором схеми, за якою ВАТ “Запоріжжяобленерго” та ДП “Енергоринок” завдали шкоди на загальну суму понад 346 млн грн.

Крючков обирався народним депутатом України Верховної Ради п’ятого скликання від Блоку Юлії Тимошенко, був членом комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

Читайте також:
Справа “Ротердам+”: фігуранта затримано, САП проситиме заставу в 50 млн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна