Екс-нардепа з Блоку Тимошенко арештували в Німеччині

 

 

Колишній народний депутат України від Блоку Юлії Тимошенко, якого розшукує НАБУ, Дмитро Крючков утримується під вартою в німецькій Баварії.

Як повідомляє Deutsche Welle, чоловіка, який близько року переховувався від правоохоронних органів, 14 квітня затримали на німецькому кордоні, коли він виїжджав до австрійського Зальцбурга. Крючкова зупинили для перевірки документів німецькі правоохоронці.

“Злий жарт із колишнім депутатом від Блоку Юлії Тимошенко, вочевидь, зіграла криза біженців. Адже саме через наплив біженців на кордоні Німеччини й Австрії, як виняток з дії Шенгенської угоди, вже кілька років діє посилений контроль документів”, – зазначає DW.

Після цього німецькі правоохоронці доставили українця до суду прикордонного містечка Розенгайм для обрання запобіжного заходу.

Відтоді, повідомили у прокуратурі Мюнхена 26 квітня, Крючков перебуває під вартою.
Німецькі правоохоронні органи подали до Вищого земельного суду Мюнхена запит на його арешт до часу, поки з України надійдуть документи на екстрадицію.

Дмитро Крючков – голова правління ПрАТ “ХК “Енергомережа” – підозрюється врозкраданні 346 мільйонів гривень компанії “Запоріжжяобленерго”, у якому понад 60% акцій належить державі. У липні 2016-го, за словами директора НАБУ Артема Ситника, його оголосили в розшук.
Національне антикорупційне бюро України готує пакет документів, необхідних для екстрадиції підозрюваного до України, який найближчим часом буде передано компетентним органам Німеччини.

Крючков був нардепом від БЮТ 5-го скликання (2006-2007 рр.), перед тим – у 2005 році – заступник голови Рівненської облдержадміністрації.

Читайте також:
У затриманого екс-нардепа від БЮТ і ПР Шепелєва знайшли посвідчення “МГБ ДНР”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна