Справа “Ротердам+”: фігуранта затримано, САП проситиме заставу в 50 млн

 

Спеціалізована антикорупційна прокуратура проситиме 50 млн грн застави для одного з фігурантів справи щодо запровадження так званої формули «Роттердам+».

Як повідомляє “Новинарня“, про це керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький сказав у п’ятницю, 9 серпня, на пресконференції.

“Одного підозрюваного вчора було затримано. Зараз, я думаю, в ці хвилини триває засідання у Солом’янському суді з обрання запобіжного заходу. Там заставу ми просимо 50 мільйонів, це член НКРЕКП. Це тримання під вартою із альтернативою, як цього вимагає КПК”, – сказав Холодницький.

За його словами, решту підозрюваних не затримали, оскільки вони перебувають за кордоном. Всього нараховується шість підозрюваних осіб, за словами Холодницького.

“Щодо них розпочато нормальний кримінальний процес, тобто їм оголошено підозри і їх викликано до детективів на вівторок-середу прийти. У випадку неявки будемо вживати заходи для їхнього розшуку”, – скарав керівник САП.

Як відомо, 8 серпня Національне антикорупційне бюро України оголосило ексголові НКРЕКП Дмитру Вовку та ще п’ятьом особам, причетним до запровадження так званої формули “Роттердам+”, підозру у вчиненні дій, в результаті яких споживачам електроенергії завдано 18,87 млрд грн збитків.

Зокрема, йдеться про:

  • ексголову Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП);
  • чинного директора ДП «Оператор ринку» (на момент запровадження «Роттердам+» – член НКРЕКП);
  • начальника відділу НКРЕКП;
  • керівника управління НКРЕКП;
  • заступника комерційного директора однієї з приватних компаній групи – ключового оператора ринку теплогенерації України;
  • директора департамента однієї з компаній зазначеної групи, поінформували в Антикорупційному бюро.

За даними НАБУ, одного з підозрюваних – ексчлена НКРЕКП – затримали. Місце місцезнаходження ще чотирьох – ексголови НКРЕКП та топменеджерів групи компаній наразі невідомо.

За інформацією українських ЗМІ, силовики затримали директора ДП “Оператор ринку”, ексчлена НКРЕКП Володимира Євдокімова.

Як інформувала “Новинарня“, Герус вибачився за свої слова про “тарифні” жарти Зеленського.

Читайте також: 
САП повідомила про підозру міністру ПЕК Насалику

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна