“Квартал 95” везе до Вінниці Гребенщикова, який неоднозначно висловлювався щодо концертів у Криму та ОРДЛО

 

Третього вересня у вінницькому Будинку офіцерів анонсований концерт гурту “Акваріум” та Бориса Гребенщикова. Організатор концерту – агенція “Квартал 95”, яка зокрема організовує концерти для студії “Квартал 95”.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 12 серпня, інформує місцеве видання “Vежа”.

В анонсах концерту йдеться, що “Акваріум” приїде до міста в рамках туру “БГ-65”, присвячений ювілею фронтмену гурту Бориса Гребенщикова. Ціна на квиток стартує від 350 гривень.

Журналісти нагадують, що минулого року Гребенщиков потрапив у скандал у зв’язку з його висловлюваннями щодо наміру дати концерти в Криму та на окупованих Росією територіях Донецька та Луганська.

Так, Гребенщиков тоді висловив сподівання якнайшвидше виступити на окупованих українських територіях: “Хочу цього і чекаю, адже у мене півжиття пройшло в Криму. Ми і в Луганську з Донецьком готові виступити, якщо грамотно організують наш концерт, забезпечать все необхідне для виступу”. За словами Гребенщикова, на тих територіях мешкають “мільйони людей, вихованих на російській культурі”, і не можна позбавляти їх того, що “ріднить з Росією”, – передає “Ліга”.

Пізніше Борис Гребенщиков прокоментував своє висловлювання.

“Ми не збираємося порушувати законів ані України, ані Росії, ані будь-яких ще загальновизнаних країн світової спільноти. Ми не збираємося порушувати наявні і визнані всім світом кордони. І ми визнаємо і поважаємо також і Будапештський меморандум 1993-го року. Від початку цивілізації досягаються домовленості між країнами і народами, і нехтувати цими домовленостями – значить розхитувати традиції цивілізації. Ми не маємо наміру цього робити. Але при цьому я впевнений, що всі люди мають право слухати музику, яка їм потрібна, а значить розумні політики будь-якої країни, які піклуються про свій народ, здатні це визнати і винайти можливість донести музику до людей. Ось наша точка зору. Ми чекаємо можливості принести людям музику і сподіваємося, що така можливість буде”, – підсумував музикант.

Як інформувала “Новинарня“, співачка-втікачка у РФ Повалій анонсувала концерт у Києві.

Читайте також:
Софія Ротару скасувала всі концерти в РФ через воєнний стан в Україні, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна